CHAOSTAGE 95 FILM

Neue Presse 12 december De politie hield uiteindelijk jongeren aan. Die Zeit 4 juli Die Welt 9 december Uiteindelijk liep dit uit op straatgevechten tussen punkers en de politie. Ook in en kwamen grote groepen punkers en andere jongeren samen in Hannover, deze keer steeds tijdens het eerste weekend van augustus.

Trouw 8 augustus Ongeveer honderdvijftig tot driehonderd bezoekers brachten in de avond van 13 juli vernielingen aan in de binnenstad van Amsterdam, ondanks dat het evenement eerder die dag rustig was begonnen. Autonoom Centrum juli Van 5 tot 7 augustus vonden de chaosdagen weer plaats in Hannover. Deze werden aangekondigd op het internet en in Amsterdam zelf met aangeplakte affiches. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar. Heidelberg und Hannover im Vergleich. Na het snelle optreden van de politie verschoof een deel van de activiteiten zich weer naar Bremen, waar een groep van 80 punkers tezamen was gekomen.

In Amsterdam werden in chaostaeg enige noemenswaardige chaosdagen van Nederland georganiseerd. De chaosdagen vonden plaats rond 13 juli dat jaar. Neue Presse 18 december Boulevard Baden 14 oktober Hier werden nog eens 28 mensen door de politie gearresteerd.

CHAOSTAGE We are punks!

Autonoom Centrum juli Trouw 5 augustus De Amsterdamse politie reageerde hierop door agenten in burgerkleding en de ME in te zetten, die op die dag minstens veertien demonstranten arresteerden. Punker-Kartei van de politie. Een agent en verschillende punkers raakten gewond.

De Stem 7 augustus De activiteiten van de Anarchistische Pogo-Partei Deutschlands APPDeen anarchistische partij uit Hannover die een belangrijke rol speelde bij de organisatie van de vroege chaosdagen, kwamen na tot stilstand, en zouden pas midden jaren 90 weer worden opgepakt. Hoewel de traditionele chaosdagen meerdere dagen duurden, duurden de Amsterdamse chaosdagen van slechts een dag. Deze chaosdagen werden gekenmerkt door de soms gewelddadige botsingen van punkers en lokale jeugd met de politie.

  FULLMOON WO SAGAHSHITE EPISODE 1

Uiteindelijk liep dit uit op straatgevechten tussen punkers en de politie.

Van 5 tot 7 augustus vonden de chaosdagen weer plaats in Hannover. Een agent raakte gewond. De schade bedroeg zo’n De aanleiding hiervoor was een chaowtage van het stadsbestuur om de punkers die daar woonden te verbieden om zich in groepen in het stadscentrum te begeven.

Trouw 14 juni Meerdere getuigen en bronnen geven aan dat de politie hardhandig optrad.

Ook in en kwamen grote groepen punkers en andere jongeren samen in Hannover, deze keer steeds tijdens het eerste weekend van augustus. Geraadpleegd op 2 december Ook van de alternatieve en linkse bewegingen kwam kritiek.

Er waren echter veel minder deelnemers dan aanvankelijk werd verwacht. The Independent 7 augustus Provinciale Zeeuwse Courant 14 juli The Gainesville Sun 5 augustus Het werd punkers verboden om rond het station te verblijven. Na rellen in het stadscentrum en bij de universiteit van Hannover doekte de politie het evenement op en nam enkele aanwezigen voor korte tijd in hechtenis. NRC Handelsblad 5 augustus De groep trok vervolgens van de Nieuwmarkt naar de Utrechtsestraatmet de intentie naar het Frederiksplein te lopen, waar op 14 en 15 juli de Eurotop plaatsvond.

In andere projecten Wikimedia Commons. Dit lukte moeiteloos, voornamelijk vanwege het feit dat de slecht georganiseerde punkers met enkele honderden waren. Voor waren de zogenoemde “internationale chaosdagen” gepland, die echter weinig chaostwge hadden.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Over de opvang van de arrestanten.

Tijdens de latere arrestaties van 71 punkers, die gedeeltelijk tot de volgende dag duurde, gebruikte de politie onder andere peperspray. De chaosdagen chapstage worden gezien als de meest gewelddadige van alle chaosdagen.

  LHOTP SEASON 6

Na de gebeurtenissen van en nam de interesse in de oorspronkelijke chaosdagen af. Die Zeit 4 juli Tijdens de chaosdagen van 4 tot 6 augustus in Hannover waren er straatgevechten tussen ongeveer deelnemers en hoogstens politieagenten, tijdens welke politiemensen en een onbekend aantal bezoekers gewond raakten.

Er werd opgeroepen tot acties als het Paleis op de Dam lila schilderen en het platbranden van politiebureau’s, wat aanvankelijk tot onrust leidde. Deze chaosdagen zouden plaatsvinden van 2 tot en met 10 augustus dat jaar en werden van te voren omschreven als de grootste punkbijeenkomst in Noord-Amerika ooit.

Nadat het onjuiste bericht dat er gratis bier te halen zou zijn was verspreid, gingen chaoetage punkers naar het festival. Deze werden aangekondigd op het internet en in Amsterdam zelf met aangeplakte affiches. De politie heeft daar een groep van ongeveer 70 punkers belet naar het stadscentrum te gaan. In het Nederlands wordt de term “chaosdagen” soms ook wel geschreven als “chaos-dagen” in de media uitsluitend gebruikt om te verwijzen naar de evenementen die plaatsvonden in Nederland en Duitsland.

Chaostage 95

Chaaostage bijeenkomsten werden de Wuppertaler Punk-Treffs Nederlands: Noisey 24 februari In het kader van de Expode eerste Duitse wereldtentoonstellingwerden de chaosdagen opnieuw aangekondigd in Hannover, waar de Expo ook zou plaatsvinden. In de Duitse media wordt ” Chaostage ” ook gebruikt voor turbulente of ongebruikelijk sociaal-politieke gebeurtenissen van allerlei aard die geen verband houden met de punkbeweging.

De term “chaosdagen” was rond deze tijd al bekend.

Related Posts