BOORTOREN HAANTJE FILM

Tip hier onze journalisten. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. De vondst van het lekkende aardgasveld in Sleen was geen toeval, benadrukt aardwetenschapper Gilian Schout van de Universiteit Utrecht, hoofdauteur van het PNAS-artikel. Als het gas uit het water vrijkomt in een slecht geventileerde ruimte is er kans op explosies, eventueel gevolgd door brand. Dat concluderen aardwetenschappers van de Universiteit Utrecht en het wateronderzoeksinstituut KWR uit de chemische analyse van het water. Een paar maanden lang spoot een mengsel van aardgas, modder en stenen uit de grond omhoog, pas daarna had de NAM de situatie weer onder controle. De methaanconcentratie neemt snel af naarmate de afstand tot de rampplek groter wordt. De hoge druk in het gasveld veroorzaakte een explosie waarbij drijfzand ontstond, en de gehele 50 meter hoge boortoren in de bodem verdween.

De vondst van het lekkende aardgasveld in Sleen was geen toeval, benadrukt aardwetenschapper Gilian Schout van de Universiteit Utrecht, hoofdauteur van het PNAS-artikel. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant? In Spannenburg in Friesland wordt het zelfs uit het drinkwater gewonnen als brandstof’, zegt Van der Moot. Mijn profiel Uw profiel- en abonnementsgegevens, verhuis-. De methaanconcentratie neemt snel af naarmate de afstand tot de rampplek groter wordt. Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.

Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Topics De beste artikelen uit 13 Nederlandse en Vlaamse baantje. Methaan is niet giftig, maar bij hoge concentraties zoals bij Sleen is waakzaamheid geboden. Een paar maanden lang spoot een mengsel van aardgas, modder en stenen uit de grond omhoog, pas daarna had de NAM de situatie weer onder controle. Inclusief Exclusieve aanbiedingen voor abonnees. De hoge druk in het gasveld veroorzaakte een explosie waarbij drijfzand ontstond, en de gehele 50 meter hoge boortoren in de bodem verdween.

  QUBOOL HAI EPISODE 537 18TH NOVEMBER 2014

Gaslek in de bodem van Oost-Drenthe, grondwater bij Sleen bevat methaan

Tip hier onze journalisten. In februari ging het hier bij een gasboring faliekant mis. De methaanconcentratie neemt snel af naarmate de afstand tot de rampplek groter wordt. Het aardgas sijpelt door barsten die 52 jaar geleden bij een boorongeluk zijn ontstaan, denken de geologen.

Mijn nieuwsbrieven De onderwerpen die u interesseren in uw inbox wanneer u ze wilt ontvangen. Als het gas uit het water vrijkomt in een slecht geventileerde ruimte is er kans op explosies, eventueel gevolgd door brand. Digitale krant Digitale versie van de krant op uw smartphone of tablet.

Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Dat er nog altijd aardgas lekt, blijkt uit de chemische signatuur van het methaan in het grondwater – die is namelijk hetzelfde als de samenstelling van het methaan uit het gasveld van Sleen. Nieuwsbrieven De onderwerpen die u interesseren in uw inbox wanneer u ze wilt ontvangen.

Wil je tekst overnemen of een video fragmentfoto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright volkskrant. Andere lekkages dan die bij Sleen hebben de onderzoekers in Nederland vooralsnog niet aangetroffen. Jasper Griffioen, geochemicus aan de Universiteit Utrecht die ook aan het onderzoek meewerkte, beaamt het.

Gaslek in de bodem van Oost-Drenthe, grondwater bij Sleen bevat methaan | De Volkskrant

Voor het drinkwater is dat geen probleem, zegt Nico van der Moot, geohydroloog bij het waterbedrijf WMD dat Drenthe van drinkwater voorziet. Mijn profiel Uw profiel- en abonnementsgegevens, verhuis. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant? Methaan wordt standaard en met een simpele procedure bij de zuivering uit het water verwijderd, vertelt Van der Moot, die niet betrokken is bij de studie. De vondst van het lekkende aardgasveld in Sleen was geen toeval, benadrukt aardwetenschapper Gilian Schout van de Universiteit Utrecht, hoofdauteur van het PNAS-artikel.

  TALAFI EPISODE 26 OCTOBER

Αστερι μου φεγγαρι μου μαρινελλα

Uw profiel- en abonnementsgegevens, verhuis. Het grondwater bij het dorpje Sleen bevat methaan, afkomstig uit het gasveld dat daar op twee kilometer diepte in de ondergrond zit. Dat concluderen aardwetenschappers van de Universiteit Utrecht en het wateronderzoeksinstituut KWR uit de chemische analyse van het water.

Er zit een gaslek in de bodem van Oost-Drenthe. Of het aardgas bij Sleen aan het aardoppervlak ontsnapt moeten de wetenschappers nog uitzoeken. De onderwerpen die u interesseren in uw inbox wanneer u ze wilt ontvangen.

Dat was anders geweest als ze er een woonwijk hadden gebouwd, met kelders en kruipruimtes. Winkel Films, series, boeken en meer voor scherpe prijzen. Wel wordt het methaan in het grondwater afgebroken, ontdekten de onderzoekers. In Spannenburg in Friesland wordt het zelfs uit het drinkwater haanntje als brandstof’, zegt Van der Moot.

Related Posts